Nova tehnologija za robne lepilke ACCURA / LUMINA


  Novi stroji ACCURA in LUMINA Industry z novim Glu Jet PUR 2K za uporabo 2-kg lepilnih patronov PUR na novi menjalni postaji.
  Nova lepilna postaja je narejena v obliki menjalnika s tehnologijo serije LUMINA s HSK adapterjem. Tako je postajo z menjalnikom mogoče enostavno odstraniti za še enostavnejše čiščenje šobe za nanašanje lepila. Poleg tega je na istem stroju mogoče zamenjati tudi ostale Glu Jet postaje in jih na varianti LUMINA Industry celo kombinirati s funkcijo LTRONIC za aktiviranje laserskih robov. Glu Jet PUR 2K uporabnikom omogoča uporabo 2-kg lepilnih patron PUR, ki so bistveno cenejše kot običajen granulat PUR. Investicija se splača za kupce, ki uporabljajo izključno lepila PUR. Pri povprečni uporabi na tem področju je prihranek pri nakupu lepil vsaj 50 odstoten.

  Nov obdelovalni center DYNESTIC 7535


  S 5-osnim rezkalnim vretenom in 2200 mm široko rastrsko mizo je paradni konj nove serije strojev za nestig obdelavo podjetja HOLZ-HER. Premično stojalo v masivni izvedbi žerjava z dvema sinhronima pogonoma tudi pri tako veliki delovni širini zagotavlja najvišjo natančnost in najboljše rezultate rezkanja. Ta 5-osni CNC-obdelovalni center postavlja nova merila! Absolutno prepričljivi so funkcionalnost in rezultati tehnologije nesting z opcijsko programsko opremo. Miza za high-flow za nesting obdelavo omogoča optimalno porazdelitev vakuuma in se po želji lahko opremi tudi z rastrsko mizo s 16 vakuumskimi krogi ter upravljanjem vakuuma s programsko opremo. Dvojno delujoča vakuumska prijemala omogočajo vpenjanje vrat, delov stopnic itd. Tako je 5-osni CNC-obdelovalni center pravi vsestranski stroj s skoraj neomejenimi možnostmi obdelave.

  PREDREZILO S PARKIRNIM POLOŽAJEM – VEDNO V PRIPRAVLJENOSTI, NIKOLI NAPOTI


  Kdor se pri nakupu formatne krožne žage Altendorf F 45 odloči za 3-osno predrezilo, ima sedaj še več razlogov za veselje. Celotno predrezilo je sedaj še bolje zaščiteno, saj se lahko po novem premakne iz lastnega delovnega položaja. Za obdelavo masivnega lesa, rezanje umetnih mas ali celo neželeznih kovin je predrezilo varno „parkirano“ tako dolgo, dokler ga ponovno ne potrebujete. In ker je predrezilo vedno pripravljeno in nikoli napoti, se lahko uporabljajo tudi glavni žagini listi s premerom do 550 mm brez dodatnega pripravljanja. Takšna opcija je na voljo za stroje z enostransko nagibnim žaginim agregatom.

  F 45 MIZA Z ZRAČNIMI BLAZINAMI – ENOSTAVNEJŠA UPORABA, BREZ PRASK


  Pri formatni krožni žagi Altendorf F 45 je opcijska miza z zračnimi blazinami sedaj prvič na tržišču. Enota na stisnjen zrak na desni strani tako olajša delo na paralelnem prislonu. Zračna blazina zmanjša trenje med materialom in strojno mizo za do 80 %. To znatno olajša upravljanje težkih obdelovancev ter zaradi transporta čez strojno mizo skoraj brez dotika tudi preprečuje praske.

  F 45 V TREH VIŠINAH – INDIVIDUALNA ERGONOMIJA


  Tudi če se je delovna višina za formatne krožne žage v preteklih letih dvigovala, se je pri Altendorfu povečalo povpraševanje po nižjih strojih. Zaradi individualne ergonomije je model F 45 po celem svetu na voljo v treh delovnih višinah:: 85, 88 in 91 cm. Sedaj lahko naši kupci pri naročilu stroja sami določijo delovno višino.