Product was successfully added to your shopping cart.
 • Robna brusilka KÜNDIG Uniq Robna brusilka KÜNDIG Uniq
 • Robna brusilka KÜNDIG Uniq Robna brusilka KÜNDIG Uniq
 • Robna brusilka KÜNDIG Uniq Robna brusilka KÜNDIG Uniq
 • Robna brusilka KÜNDIG Uniq Robna brusilka KÜNDIG Uniq
 • Robna brusilka KÜNDIG Uniq Robna brusilka KÜNDIG Uniq
 • Robna brusilka KÜNDIG Uniq Robna brusilka KÜNDIG Uniq
 • Robna brusilka KÜNDIG Uniq Robna brusilka KÜNDIG Uniq
 • Robna brusilka KÜNDIG Uniq Robna brusilka KÜNDIG Uniq
 • Robna brusilka KÜNDIG Uniq Robna brusilka KÜNDIG Uniq

Robna brusilka KÜNDIG Uniq

Hiter pregled

Vsestranska, robustna, natančna.

Proizvajalec: Kundig

Vrsta stroja: Brusilke

Vrsta obdelave: Obdelava lesa

Opis izdelka

Serija Uniq je popolna osnova naše ponudbe in ima vse lastnosti, ki so stroju za robno brušenje Kündig na tržišču pomagale do slovesa robustnega, vsestranskega preciznega inštrumenta. Del izjemno trdne konstrukcije serije Uniq je motorno nihajoča brusilna enota, ki zagotavlja največjo oscilacijsko pot 90 mm in možnost motornega nagiba do 45°. Vsa običajna obdelava robov se lahko izvede na do štirih brusilnih postajah.

Genialna konstrukcija – brusilna enota

Osrednji del vseh naših strojev za brušenje robov je brusilni agregat. Ima celo vrsto pametnih funkcij in lastnosti. Tako v našem primeru brusilni trak ne oscilira zaradi nagibanja valjev traku. Namesto tega se celotna brusilna enota premika gor in dol. Nihajni hod in področje nihanja preprosto določite s pritiskom gumba. Zaradi fleksibilne nastavitve in velike nihajne poti je brusilne trakove mogoče optimalno izkoristiti po celotni širini, povsem brez težavnega nastavljanja višine delovne mize. Nihajni mehanizem poganja ločen motor.

Tudi nagibanje brusilnega agregata je udobno izvedljivo z vrtljivim stikalom in s pomočjo lastnega motorja. Agregat lahko nagnete med 90° in 45°. Zaradi premišljenega nihajnega mehanizma je vedno na voljo polno nihanje, možno pa je tudi obojestransko brušenje, tudi istočasno. Različna višina miz sprednje in zadnje brusilne postaje zagotavlja, da se trak ne uporablja istočasno na isti višini. Poleg tega kombinacija nihajnega mehanizma in različne višine miz omogoča, da razmik med brusilnim agregatom in delovno mizo pri vseh stopinjah naklona ostane minimalen.

Integriran sistem oljnega blažilnika, ki deluje na obračalni kolut, zagotavlja, da trakovi tudi pri razlikah v dolžini zaradi proizvodnih toleranc ali vpliva vlage ostanejo optimalno napeti. Trak poteka čez veliko grafitno prevleko. Za zmanjšanje obrabe grafita na brusilni blazini na minimum, je levo in desno nameščen obračalni kolut. Tudi menjava traku poteka preprosto in v nekaj sekundah.

Štiri brusilne postaje

 1. Brusilna postaja: „Furnirana stran“

  Sprednja brusilna postaja je namenjena natančni kalibraciji materiala in deluje kot poravnalni skobelj. Z vrtljivo ročico prestavite vhodni prislon, s čimer na desetinko milimetra natančno nastavite odrez. Pomembno pri tem pa je: prislon se ne nagiba. Vhodni prislon, brusilna blazina in izhodni prislon so vedno vzporedno. Zaokroževanje obdelovancev je tako izključeno. Fina nastavitev brusilne blazine zaradi kompenzacije granulacije oziroma ničelne postavitve prislonov in blazine je možna z ročnim kolesom. Masivna delovna miza ima na tej strani drsno prevleko.

 2. Brusilna postaja: „Stran iz masivnega lesa“

  Ta postaja je primerna za brušenje ravnih, upognjenih, posnetih ali zunaj zaobljenih obdelovancev. Tudi tukaj velja: celoten brusilni agregat oscilira. Trak poteka po celotni širini prek hladilne grafitne površine. Na strani iz masivnega lesa se prav tako nahaja poševni prislon. Tako lahko zbrusite ali celo izdelate natančne kote.

 3. Brusilna postaja: „Dodatna miza“

  Z opcijsko dodatno mizo lahko brusite zelo fine notranje okrogline ter odprtine v obdelovancih. Masivna aluminijasta miza je zelo hitro nameščena in se lahko pri neuporabi pritrdi na strani brusilnega stroja za robove. V liti mizi se nahajajo odprtine za odstranjevanje prahu. Ker je brusilni trn del brusilnega agregata, imate tudi tukaj koristi od celotne nihajne poti, ki znaša največ 90 mm. Trn lahko opremite z brusilnimi stročnicami različnega premera (∅ 25 mm, ∅30 mm, ∅40 mm, ∅45 mm x 100 mm).

 4. Brusilna postaja: „Polkrožna miza“

  Na opcijski polkrožni mizi lahko na gumiranem pogonskem valju natančno zbrusite večje notranje okrogline in ukrivljene dele. Polkrožno mizo lahko v nekaj sekundah dvignete in priklopite na odsesavanje prahu. Premer pogonskega valja znaša 90 mm. Ker se pri naših brusilnih strojih za robove brusi na pogonskem valju, je vedno zagotovljena stoodstotna pravokotnost. To je v nasprotju z drugimi modeli, kjer je v ta namen uporabljen obračalni valj, ki je zaradi osciliranja oziroma centriranja traku vedno nekoliko nagnjen. Tudi pri tej brusilni postaji velja velika nihajna pot, ki znaša največ 90 mm.

1. brusilna postaja: Furnirana stran"

2. brusilna postaja: Stran iz masivnega lesa"

3. brusilna postaja: Dodatna miza"

4. brusilna postaja: Polkrožna miza"