Product was successfully added to your shopping cart.

Inteligentna varnostna sistema ALTENDORF

Inteligentna varnostna sistema ALTENDORF
Za varnejše delo z žagami.

Že od prve formatne žage leta 1906, se v Altendorfu ukvarjajo tudi s temo varnosti pri delu. Intenzivno raziskujejo nove in učinkovitejše načine za varnejše delo z žagami, saj se napake zgodijo tudi najbolj izkušenim: začenši z majhnimi pomočniki, ki varno pritrdijo obdelovanec na voziček z dvojnim vodenjem (pnevmatsko hitro vpenjalo), do inteligentnih varnostnih sistemov, ki se odzovejo zgodaj in odpravijo nevarno situacijo, preden do nje sploh lahko pride.


 

Altendorf Handguard

SISTEM HAND GUARD

Angel varuh za vas in za vašo formatno žago

Sistem Hand Guard temelji na zgodnjem prepoznavanju nevarnih situacij. Tako ne posega neposredno v vaš način dela, niti vas pri delu ne omejuje. Dve kameri optično prepoznata različne situacije ter jih razporedita. Te podatke nato obdela zmogljiv program za prepoznavanje rok. Če Hand Guard prepozna nevarno situacijo, to nevarnost odpravi v četrt sekunde: žagin agregat se hitro spusti ter ustavi. Po aktiviranju sistema je stroj takoj spet pripravljen za uporabo. Stroj ali žagin list se ne poškodujeta – produktivnost vašega podjetja pa je ohranjena.

PAMETEN VARNOSTNI SISTEM S ŠTEVILNIMI PREDNOSTIMI

  • Zgodnje prepoznavanje nevarnosti
  • Brez poškodb pri aktiviranju
  • Takojšnja pripravljenost za uporabo
  • Primeren za vse materiale
  • Brez omejitev pri delu
  • Deluje tudi z rokavicami
  • Uporaben z vsemi žaginimi listi
 

Za sistem HAND GUARD je Altendorf prejel nagrado za inovacijo OWL v kategoriji "Industrija in obrt". Nagrajujejo se proizvodi in storitve, s katerimi se podjetja uveljavijo na trgih in ki znatno prispevajo k uspehu podjetja. Za nagrado pridejo v poštev tudi procesi. Tipična področja procesov so strategija podjetja in organizacija, razvoj osebja in inovacij, proizvodnja in logistika, upravljanje znanja in komunikacije ter trženje in prodaja. Merila za ocenjevanje so stopnja inovativnosti, koristi za stranke in dodana vrednost drugim rešitvam na trgu, uspeh na trgu in tržni potencial, uspešno sodelovanje ali prenos tehnologije in znanja ter prispevek k sposobnosti poslovanja podjetja v prihodnosti.

(https://www.ostwestfalen-lippe.de/kategorien-innovationspreismarktvisionen-2017.html )

 


 

RIP FENCE SECURITY

Najvišja natančnost in varnost

Z varnostnim sistemom za motorni paralelni prislon lahko sedaj delate še natančneje in varneje kot prej. Pametni sistem senzorjev prepozna že obdelovance širine 115 mm. Določi natančen čas dokončnega razreza obdelovanca in paralelni prislon premakne za 4 mm, da ga tako razmakne. Tako lahko obdelovanec enostavno in varno potisnete mimo žaginega lista, ne da bi na odrezanem robu pustili sledi. Prav tako je preprečen izmet materiala, tako imenovan povratni udarec. Obdelovanec se ne more zagozditi med žagin list in paralelni prislon. Zbogom sledovi rezanja in učinek povratnega udarca!

VARNO ODSTRANJEVANJE OBDELOVANCEV ZDAJ ŠE LAŽJE

  • Brez sledov na odrezanih robovih
  • Brez učinka povratnega udarca
  • Preprosto in varno odstranjevanje obdelovanca
  • Priklop prek upravljalnega sistema
  • Deluje že pri širini obdelovanca 115 mm
  • Pametna tehnologija senzorjev

 

Kategorija: Novice